Un salouenc volador, pioner del FlySky

 

Cada vegada disposa de més adeptes, però al seu dia va ser un esport completament desconegut. El FlySky demana pas amb el suport d'integrants de primer nivell com Gaspar Del Hierro, quart al Campionat d'Espanya.

No és un ocell i tampoc és un avió. És un 'rider' o volador, practicant de l'especialitat coneguda com a FlySky'. L'any 2012, el salouenc Gaspar del Hierro va introduir la disciplina a la demarcació obrint un negoci a la capital de la Costa Daurada. Des de llavors, el nombre d’usuaris ha augmentat i ja se celebren Campionats d'Espanya. El darrer d'ells va situar Del Hierro a la quarta plaça.

Els aficionats pujarem tan sols un parell de metres però els experts ho fan fins als 20. Un propulsor o 'FlyBoard', una mànega i a volar.

El 'Fly Sky' disposa de reconeixement a Espanya però no pas, encara, a Catalunya. L'objectiu de Del Hierro i els seus companys és participar en la futura Copa del Rei, i també al Mundial. Mentrestant, preparen els 'riders' del futur.

El conjunt de trucs fixa la puntuació establerta durant els tornejos. Els interessats poden adreçar-se al mateix Gaspar del Hierro a través de Facebook.

El lloguer del servei costa uns 60 euros i el cost total d'un equip nou s’acosta als 20.000 euros.