Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Concentració a Salou en contra del desmantellament de la via i per demanar la reconversió a tren-tramviaUn centenar de persones s’han concentrat aquest dissabte contra el desmantellament de la via ferroviària entre Salou i Cambrils. Convocada per la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat (PDF) i l'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), la protesta ha reclamat que la infraestructura es reconverteixi en tren-tramvia per tal de millorar una línia que cada any dona servei a més de 650.000 usuaris.

Amb una xiulada al pas del tren Regional els col·lectius han tornat a fer visible la seva oposició al desmantellament de la via entre Salou i Cambrils en previsió de la nova variant del Corredor del Mediterrani per l’interior. Creuen que el retard en el calendari del Corredor, els pot beneficiar en l’intent d’aturar el projecte. Diuen ben clar: “Clausura no, integració sí”. 

El govern i els ajuntaments treballen perquè el desmantellament de les vies actuals i la implementació del nou servei sigui simultani, però els manifestants defensen la utilització de les vies existents per a la creació d’un tren-tram que connecti les principals poblacions de la Costa Daurada.

El Síndic de Greuges els dona la raó i ara també ho han posat en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Defensen que és un contrasentit eliminar una línia que funciona amb més de 650.000 passatgers anuals.

Les plataformes també esperen pressionar les administracions presentant signatures en defensa del servei ferroviari de la costa i reforçar la reivindicació a través de forces polítiques i socials de Salou.  

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ