Begoña Villacís es disculpa per les seves declaracions sobre el model turístic de Salou

La candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Madrid, Begoña Villacís, ha trucat i enviat una carta a l’alcalde de Salou, Pere Granados, per disculpar-se de les seves declaracions on deia que Salou era un destí turístic de borratxera. Aquest fet ha provocat que es retirés una moció del Ple que havien presentat tots els grups, excepte Ciutadans, on demanaven que Villacís rectifiqués les seves paraules. Un ple que també ha donat llum verda a la creació de dos nous hotels a Salou aprofitant edificis que es troben abandonats.

Tots els grups polítics de l’Ajuntament de Salou, excepte Ciutadans, han presentat una moció d’urgència on demanaven que la candidata de la formació taronja a l’alcaldia de Madrid, Begoña Villacís, demanés disculpes al municipi per les seves declaracions on deia que Salou era un destí turístic de borratxera. L’escrit, però, ha estat retirat, perquè Villacís ha trucat a l’alcalde i ha enviat una carta on demanava disculpes a tots els salouencs.

Més enllà, tal com els va avançar TAC12, el ple ha aprovat dues modificacions del POUM perquè dos grups inversors puguin crear dos nous hotels al municipi. El primer, de 31 habitacions, utilitzaria l’edifici d’aquesta antiga residència situada a la plaça Mossèn Muntanyola i el segon, de 100 habitacions, reobrirà l’antic Hotel Viña situat a Cap Salou. El punt s’ha aprovat amb els únics vots de l’equip de govern. Esquerra i Guanyem Salou hi han votat en contra, i PP i Ciutadans s’han abstingut. Aquests dos grups diuen que les modificacions del POUM només s’haurien de fer en casos molt excepcionals i que caldria revisar el POUM en general; tot i això, es mostren a favor dels nous hotels.

El govern defensa que la revisió general del POUM també és un tema que comparteixen, però asseguren que és un assumpte complex i que requereix molt de temps, i mentrestant s’ha de donar resposta a inversions com aquestes.

En aquest Ple també s’han tancat els comptes de l’any 2018, que han deixat un romanent econòmic positiu de més de 5 milions 600 mil euros a les arques municipals.