La Generalitat encarrega l'estudi informatiu del Tren-Tram entre Salou i Cambrils

El govern català encarrega a Ferrocarrils de la Generalitat la redacció de l'estudi de la implantació del nou Tramcamp entre Salou i Cambrils. Ho ha anunciat als alcaldes del territori en una reunió aquest divendres per a continuar preparant la cimera que demanen les administracions amb el govern central. L'aposta del territori passa per fer simultàniament el desmantellament de l'actual via i la implantació del nou servei.

Pas endavant per la implantació del Tren-Tram que ha de substituir el servei de ferrocarril a la línia de la costa un cop entri en servei la nova variant del Corredor Mediterrani per l'interior. El govern català ha encarregat a Ferrocarrils de la Generalitat l'inici de l'estudi informatiu, la declaració d'impacte ambiental i el pla especial ferroviari que ha de permetre la implantació del nou servei en el tram entre Cambrils i l'estació de Salou-Port Aventura.

D'aquesta manera, Generalitat i Ajuntaments volen tenir el més avançat possible aquest projecte de cara a la cimera que continuen reclamant amb el Ministeri de Foment per a conèixer l'estat del projecte de desmantellament de les vies actuals i poder avançar en la implantació del nou servei. Dos projectes aquests per als que la Generalitat demana la màxima simultaneïtat.

Un encàrrec de l'estudi informatiu del qual els alcaldes del territori han estat informats aquest divendres i que han rebut amb plena satisfacció, sobretot perquè obre la porta a un procés entre un servei i altre el més ràpid possible.

Una reunió, la que han mantingut aquest divendres alcaldes i Generalitat que també ha servit per fer palès la demanda del territori per a crear una variant ferroviària de mercaderies que les allunyi de la línia de la costa en els propers anys