El Cós Blanc s'ajorna fins al 9 de febrer per culpa de les previsions meteorològiques

No hi haurà Cós Blanc aquest dissabte. Les previsions meteorològiques de forts vents han obligat a l'organització a ajornar-lo al 9 de febrer. Ho ha decidit aquest migdia la Junta de Govern Local de Salou, abans de començar el muntatge de tota la infraestructura. Una decisió gairebé inèdita.

Les 28 carretel·les del Cós Blanc hauran d'esperar una setmana més per sortir d'aquesta nau on les colles i grups ultimaven aquesta setmana els preparatius de la desfilada. L'equip de Governl de Salou, reunit de forma urgent aquest dijous ha decidit ajornar l'esdeveniment més multitudinari del municipi pel perill que pot suposar el fort vent previst per aquest dissabte. Es preveuen ràfegues de fins a 100 quilòmetres per hora segons els informes de Protecció Civil.

Els serveis tècnics han desaconsellat el muntatge de tota la infrastructura, que havia de començar aquest dijous. Els sacs de confetti, aquest matí, estaven ja preparats per la vintena de canons que cada febrer disparen 24mil quilos de paperets de colors, sobre els 3.500 participants i els 25mil espectadors. Són xifres que fan extremar al màxim les precaucions i les mesures de seguretat .

El Cós Blanc és l'acte més important de la Festa Major d'Hivern de Salou, que es celebra aquests dies. No serà l'únic acte ajornat. Totes les activitats previstes al carrer o a l'envelat durant aquest cap de setmana s'han traslladat també al 9 i 10 de febrer. Només en una ocasió s'ha hagut d'ajornar la desfilada.