×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

El poblat ibèric de la Cella de Salou obre les portes al públic

 

El poblat ibèric de la Cella de Salou s’ha obert al públic, ho ha fet a través d’una visita teatralitzada que s’oferirà aquest mes de setembre. El jaciment es troba en un procés d’excavació i la seva excepcionalitat és la grandària de les cases.

El poblat ibèric de la Cella vol ser un nou recurs turístic de Salou i aquest cap de setmana ha obert les seves portes al públic amb una visita teatralitzada. Durant la trobada, a partir de personatges històrics que van poder passar pel poblat, s’han anat detallant les característiques del jaciment.

El Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV excava el jaciment des de 2010. El passat mes de febrer es va acabar de consolidar una de les cases i fins a final d’any en preveuen tenir enllestides dues més. Precisament la importància del poblat recau en la grandària de les seves cases. El poblat va estar ocupat durant els segles 4 i 3 abans de crist i era un centre comercial on hi vivia gent mixta, tant persones del territori com comerciants que venien de diversos punts del Mediterrani. Ara al setembre s’han programat tres visites i si la resposta és bona seguiran oferint-les.