CB Salou - Igualada (83-73)

Ho hem explicat a TAC12 i ja podem recuperar el partit aquí. Quarta victòria consecutiva dels de Jesús Muñiz, que enllesteixen el 2018 a la Lliga EBA amb un balanç de 6-6. L'equip ha mantingut el cap fred per desfer-se d'un dels candidats a l'ascens.

El CB Valls i el CBT van perdre al seu dia contra l'Igualada, un rival duríssim, especialment en defensa, capaç també de repartit el potencial ofensiu entre tots els seus jugadors. Però el CB Salou també té suficients armes per fer la guitza a qualsevol oponent. Després d'un bon inici local (7-0) i de la ràpida resposta visitant, la igualtat ha estat constant tot i que amb avantatges mínims dels de l'Anoia. Amb un màxim marge de nou punts, l'Igualada no ha pogut trencar el partit i el CB Salou mai ha deixat de creure gràcies especialment a l'encert anotador i a la fortalesa al darrere de CJ Barksdale (27 punts i 13 rebots).

És cert que CJ facilita les coses però si la segona línia salouenca no existís, no es podria guanyar davant equips com l'Igualada. Des de Javi Salido a Alan Crabtre, passant per Joan Eduard Martínez i Pedro Martín, "la banqueta" dels de la capital de la Costa Daurada està creixent per seguir cada vegada més fiable. Així, tot i que s'ha encarat el darrer quart per sota, l'embranzida final en atac i les grans prestacions en defensa han propiciat un triomf de prestigi, el quart seguit i que deixa el descens tan lluny que pràcticament sona de broma pensar en patiments aquesta temporada.

La Lliga EBA descansa fins al 12 de gener quan el CB Salou es desplaçarà a Valls; un derbi que també narrarem en directe a TAC12.

Parcials: 23-21, 16-24, 17-14 i 27-14