Les obres del barranc de Barenys començaran a inicis del 2020

Ja hi ha calendari per a la canalització del barranc de Barenys, la solució que ha de permetre evitar les inundacions al barri de la Salut quan plou amb intensitat. L'anunci l'ha fet aquesta mateixa tarda el conseller de Territori. El projecte s'aprovarà l'any vinent i les obres començaran el 2020.

Serà a partir de l'any 2020 quan aquestes imatges d'inundacions al Barri de la Salut de Salou provocades pel desbordament del barranc de Barenys han de passar a la història. Així ho contempla el projecte de canalització del Barranc acabat de redactar en els darrers dies per l'empresa pública d'infraestructures de la Generalitat.

Pressupostat en 14 milions d'euros, el projecte l'ha presentat aquest dimecres al consistori salouenc el conseller de Territori Damià Calvet i que planteja que durant el 2019 es pugui aprovar de manera definitiva i procedir a pagar les expropiacions als propietaris dels terrenys afectats, que arriben als 4'5 milions d'euros. D'aquesta manera, els treballs definitius podrien començar a inicis del 2020.

El projecte recull les modificacions obligades per la sentència que obligava a revisar la inundabilitat de la nova canalització, tot i que aquestes no afectaran a noves expropiacions.

Un projecte que assumirà de manera íntegra la Generalitat arran dels acords arribats ara fa dos anys entre els dues administracions.

La reunió d'aquest dimecres també ha servit per a l'anunci per part de Calvet de la convocatòria d'una cimera al voltant d'un altre tema pendent a la capital de la Costa Daurada, la desaparició de les vies del tren del centre del municipi. La Generalitat vol asseure en una taula abans d'acabar l'any a Foment, Adif i els municipis afectats per a posar fil a l'agulla a la integració de l'actual traçat i la implantació del futur Tren-Tram.