Salou analitzarà el fenomen dels habitatges d'ús turístic

Salou analitzarà la situació dels habitatges d'ús turístic que hi ha al municipi i ho farà creant una comissió específica. Serà el primer pas per detectar els que no tenen llicència i poder decidir les mesures apropiades. L'Ajuntament de Salou ha aprovat aquesta proposta per unanimitat.

Serà una ponència, formada per polítics i tècnics, la que estudiarà la situació dels habitatges d’ús turístic de Salou. Aquest serà el primer pas per detectar els apartaments irregulars i, a partir d’aquesta anàlisi, es decidiran les actuacions necessàries. Tots els grups municipals han donat suport a la declaració institucional que planteja crear aquesta comissió. Asseguren que a Salou aquests habitatges que operen de forma il·legal no suposen un problema, però sí que volen frenar aquest fenomen. A més, la gran quantitat de pisos turístics influeixen en els preus dels lloguers.

Tots els grups asseguren que el turisme és imprescindible, però volen treballar per un model responsable i sostenible, que reguli definitivament els habitatges d’ús turístic. La comissió es marca com a data límit per tenir redactat l’estudi el 30 d’abril de l’any vinent.

Aquesta declaració institucional s’ha aprovat durant un ple en què han rebut llum verda les ordenances fiscals de l’any vinent. Només l’equip de govern ha votat a favor dels impostos i taxes municipals, que es congelaran. D’aquesta manera, diu el govern, es garanteix la prestació d’uns serveis de qualitat. Des de l’oposició han demanat, en general, que s’incloguessin més mesures socials o bonificacions. Ciutadans s’ha abstingut i la resta de grups de l’oposició han votat en contra de la proposta del govern.