Tret de sortida oficial a la Festa de la Segregació de Salou

Josep Abelló, l’exalcalde de Reus, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida a la Festa de la Segregació de Salou. Ho va fer en un pregó en què va repassar records d’infantessa i joventut al Salou on ell estiuejava i va posar en valor lligams entre la capital de la Costa Daurada i el Reus que ell governava just en els primers anys de la segregació.

A banda de fer referència als problemes endèmics que ha donat el barranc de Barenys, també va mirar cap al futur. Per Abelló, s’han de superar debats d’identitat per aconseguir treballar plegats i anar tots a l’una, sobretot entre Tarragona i Reus. Per Abelló hi ha més coses que uneixen que no pas separen i els èxits han arribat quan han anat de la mà.

Per la seva banda, en el seu discurs, l’alcalde de Salou, Pere Granados va rememorar els 29 anys de segregació i va recordar l’esforç col·lectiu que va suposar.

Fins el 30 d’octubre, data en què es va fer efectiva la segregació, Salou celebrarà amb diferents actes la seva creació com a municipi.