L'aigua i el fang col·lapsen el Barri de la Salut de Salou després de la intensa pluja de la nit

Una vegada més, els veïns han patit les conseqüències de les fortes pluges. Tot i que semblava que superarien bé la tempesta, el mal estat del Barranc de Barenys al seu pas pel Baix Camp, ha provocat inundacions i diversos danys materials.

El relat és similar al d'altres cops tot i que Salou manté net el tram de barranc que entra dins la seva responsabilitat.

Entre les 20 hores i les 23 hores la pluja irregular ens va deixar imatges espectaculars com aquesta al Passeig Jaume I. L'aigua acumulada al carrer Major impossibilitava diferenciar entre vorera i via, i va generar les primeres dificultats circulatòries. El carrer Barcelona, a tocar de la via del tren, va tallar-se al trànsit després d'espatllar-se el pas a nivell ferroviari i els turismes de gasolina creuaven amb problemes punts cèntrics com la Plaça Europa, que va superar l'episodi amb talls puntuals. Vam marxar a dormir amb la sensació que les afectacions no anirien a més.

Però Reus ha sofert tempestes fortes durant la matinada que han provocat la caiguda d'un arbre al curs alt del Barranc. L'excés de vegetació ha facilitat també que l'aigua envaeixi els camins pròxims a Barenys. La jornada de nou ha estat negra al Barri de la Salut.

Aquest turisme seguia atrapat al matí, encastat amb un altre i envoltat de desenes de centímetres de fang. Els carrers València, B i del Sol s'han emportat la pitjor part. Aquest pou de ventilació és un dels diversos baixos afectats.

Moure's avui per aquí era extremedament difícil mentre els veïns iniciaven també les tasques de neteja dels punts més exposats quan el barranc diu prou. Un arbre caigut ha malmès un cotxe al carrer Paris i els serveis municipals han treballat des de primera hora per restablir l'ordre, també el subministrament de electricitat a l'Escola Europa i a l'Institut Jaume I.