Campanya a Salou per fomentar la correcta circulació dels ciclistes. Les multes poden arribar als 500 euros

L'ús de la bicicleta creix, per aquest motiu Salou ha engegat una campanya informativa entre els usuaris per facilitar la coexistència amb vianants i conductors. Des de la utilització del casc al respecte dels senyals de trànsit, des de la policia recorden que, sobre dues rodes, trencar les normes també pot comportar perills i multes.

Aquest és un dels trams de convivència de Salou, que compta amb 9 quilòmetres similars, a més de 18 destinats exclusivament a les bicicletes.

2 agents cívics reparteixen un tríptic amb consells als ciclistes per tal de fomentar el bon ús d'aquest vehicle pels carrers de la ciutat. Anys enrere, per exemple, podia circular-se per les voreres i era pràcticament impossible veure ningú amb casc i armilla reflectant. Aquestes i altres normes són d'aplicació imperativa per als usuaris. Països com França, d'on és originària aquesta turista, ens porten anys d'avantatge.

Respectar l'espai de seguretat, senyalitzar els girs i baixar de la bici en passos de vianants són alguns dels punts reflectits per la campanya, que preveu aplicar-se també a les escoles.

Les infraccions a la normativa aplicable oscil·len entre els 60 i 500 euros. El futur Pla de Mobilitat contemplarà l'assimilació urbana de l'increment de bicicletes i també l'auge de patinets, cada vegada més presents i que queden fins ara en un buit legal.