Reducció esperada de l'ocupació a Salou durant el primer tram de l'agost

Les xifres d'ocupació hotelera de la primera quinzena s'han reduït quatre punts respecte a l'any passat però es mantenen tres per sobre del 2016.. Ara bé, Salou veu possible que les dades de finals d'any siguin gairebé idèntiques a les de l'anterior temporada.

L'agost del 2017 va ser excepcional i qualsevol comparativa directa és injusta. Així ho considera el Patronat de Turisme de Salou, que parla d'un 90% d'ocupació durant el primer tram del mes.

Mercats rivals com el turc han despertat perquè gaudeixen d'una situació interna més estable que la d'altres èpoques i això afecta la competitivitat salouenca.

Mentre que el mercat espanyol ha baixat un 7%, tendència similar a la patida per altres centres turístics estatals, hi ha altres clients que augmenten la seva presència; és el cas de l'irlandès o el francès, que supera fins i tot el britànic. El rus perd tímidament per una nova caiguda del ruble. L'inici del 2018 va ser tan bo que encara és possible acostar-se a l'acumulat del 17.

No s'esperen excessius canvis durant la segona quinzena i es preveu un bon setembre per mantenir la dinàmica creixent dels darrers anys a les acaballes de l'estiu, també a la tardor amb el turisme esportiu i propostes com la de Halloween i els paquets de la tercera edat.

Mentre Salou passa del 94% al 90%, el global de Salou, Cambrils i La Pineda se situa en el 88%. Tarragona, en canvi, ha pujat tres dècimes de l'1 al 15 d'agost per assolir el 92,9 %. d'ocupació.

Canvia't al 39 a la TDT