Tensió a Salou durant la manifestació independentista

Manifestació multitudinària per l’alliberament dels presos i preses polítiques al passeig Jaume I de Salou, organitzada per Plataforma per la Democràcia i la Llibertat Cambrils, Salou i Vila-seca. Després de la polèmica prèvia per la localització en plena zona turística, la Passejada per la República va ser un èxit segons l’organització, tot i l’intent de boicot unionista en el qual van participar una cinquantena de persones. L’actuació dels Mossos i dels organitzadors va poder evitar els enfrontaments.

A la manifestació es van poder veure consignes en anglès tenint en compte la gran afluència de turistes estrangers que passegen per Salou. Precisament per això, dies abans, l'alcalde de Salou, Pere Granados, va intentar impedir que la manifestació es fes en un dels punts més turístics del municipi. A més Salou és conegut per la seva importància turística dins la comunitat aragonesa, fet que va aportar més tensió.

Tot i això la manifestació va transcórrer amb normalitat excepte els diversos moments de provocació cap als manifestants i les imatges d’espanyolistes enfrontant els mossos. Consignes a favor de la unitat d’Espanya amb tot tipus de símbols, banderes i intents de boicot de la mobilització.

En finalitzar l’acte es va llegir un manifest en favor dels presos i preses polítiques i de la consolidació de la República catalana per acabar la reivindicació amb el cant dels Segadors.