Salou reforça ja aquest estiu la neteja i la recollida de residus amb el nou contracte

L'Ajuntament de Salou afirma que la posada en marxa del nou contracte de neteja i recollida de residus significarà un reforç important al municipi.

Entre les noves accions destaquen doblar la freqüència de la recollida de les papereres de les zones de platges, passant de dues a quatre diàries, o la creació d'una brigada d'oci nocturn que, a primera hora del matí, netejarà les principals zones del municipi.

També es posarà en marxa en els pròxims mesos una prova pilot de recollida porta a porta de residus a les principals zones comercials com el carrer Carles Buïgas o la plaça Venus. Unes mesures que estan compromeses per a posar-se en marxa durant els pròxims dos anys, tot i que aquest estiu ja es començaran a aplicar.

MOCIÓ DE VOX

Un anunci que el govern ha fet després d'una moció de VOX que ha estat rebutjada i que defensava una major dotació de recursos per a lluitar contra l'incivisme a la ciutat. La formació ha qualificat de preocupant el fenomen a la capital de la Costa Daurada.

EXPEDIENT A SALOUNET

Des del govern també s'ha anunciat que té obert un expedient sancionador contra l'anterior concessionària del servei, la UTE SalouNet.

Aquesta va demanar el 2022 una revisió de preus a l'alça per a augmentar el sou dels treballadors segons marcava el conveni. Un augment que no es va fer efectiu i és per això que el consistori reclama 300.000 euros ja pagats en aquest concepte i deixar-ne de pagar 500.000 més.

PAS ENDAVANT

Finalment, el ple també ha aprovat inicialment la constitució de la societat pública de la futura funerària supramunicipal Funecamp, que hauria d'entrar en funcionament a finals d'any. També personar-se en els contenciosos administratius oberts després dels recursos presentats per dues empreses del sector.

Uns punts que només han comptat amb els vots favorables del govern. Entre els principals grups de l'oposició, VOX hi ha votat en contra, ja que es mostra contrària a la creació del nou ens, i el PP s'ha abstingut, perquè no confia en la millora del servei i del seu cost que defensen els impulsors del projecte.