Salou denuncia que el projecte del tramvia ha comès il·legalitats

L'Ajuntament de Salou assegura que el projecte del tramvia del Camp de Tarragona s'hauria de començar de nou, des de zero. Segons un informe encarregat per l'administració local, el procediment ha vulnerat la Llei Ferroviària i presenta irregularitats. Conclou que no s'ajusta a dret i és lesiu per als interessos de la població salouencaI, si la Generalitat no els dona la raó, el següent pas del govern de Pere Granados serà denunciar-ho als tribunals.

En grans trets, l'informe defensa la nul·litat de ple dret del projecte bàsic del tramvia perquè no respecta la Llei Ferroviària. Assenyala que s'hauria d'haver fet un pla especial urbanístic del sistema tramviari per determinar com s'ha d'integrar la infraestructura. I a més, demana una nova avaluació ambiental perquè el projecte ha introduït modificacions substancials de les quals no se n'ha mesurat l'impacte. També afirma que el traçat és contrari al principi de jurisprudència de no regressió de les zones verdes.

RESPOSTA A LA CANDIDATA D'ESQUERRA

erc

Tot plegat, l'Ajuntament de Salou ho va incloure en les al·legacions que va presentar al projecte del tramvia. Un acord del ple que, recorda Granados, també va comptar amb els vots d'Esquerra Republicana, que forma part del govern municipal. L'alcalde respon, així, a les acusacions de la cap de llista dels republicans a Tarragona, Raquel Sans, que l'acusava de voler posar pals a les rodes al nou mitjà de transport.

Més enllà de la qüestió jurídica, el rerefons de tot plegat és que el govern de Salou s'oposa al model de tramvia que planteja la Generalitat. El volen sense catenàries i que no suposi una nova barrera física al mig del nucli urbà. També insisteixen que l'administració catalana ha de complir amb el compromís de finançar la urbanització del traçat de les antigues vies abans o durant la implantació del tramvia.