Com és el Ciudad de Huelva? Analitzem el rival de l'Oca Global

Huelva és una ciutat dividida pel bàsquet. L'any passat, el Huelva Comercio va pujar a LEB Plata a la pista, mentre que el Ciudad de Huelva ho va fer als despatxos. Els primers han fet una mala temporada i tornen a EBA, però els segons han fet un bon debut i seran el rival de l'OCA Global Salou en els vuitens de final del play-off per pujar a LEB Or.

QUI ÉS EL CIUDAD DE HUELVA?

És el 6è classificat del grup Oest amb el mateix balanç que el Salou: 14 victòries i 12 derrotes. Els andalusos són el quart equip més anotador, amb una mitjana de quasi 78 punts per partit. Un dels seus aspectes més destacats, el rebot, amb una mitjana de 35 per partit, també el quart millor equip en aquest aspecte.

CHABI, URDIAIN I CÁRDENAS, LES AMENACES

Un rebot que lidera, sobretot, Soulmane Chabi, que en captura 7,4 de promig; és el cinquè màxim rebotejador de l'Oest. Un aler-pivot que és el 13è màxim anotador del grup, amb 12,7 punts de mitjana. Millors estadístiques té Ander Urdiain, perquè l'aler és desè al rànquing amb 13,6 punts.

Un altre nom propi és el de Javi Cárdenas, el director d'orquestra. És el cinquè base amb més assistències del grup, 4,1 per partit i, compte, una autèntica amenaça des del triple; té el quart millor promig de l'Oest, amb un 46,7% d'encert des de la línia de tres. I és que el Ciudad de Huelva encistella un de cada tres triples que llença i només el Zamora, campió i ascendit a LEB Or, té millors números.

A CASA NO SÓN DEL TOT FIABLES

Amb tot, els andalusos no han estat del tot fiables a casa, amb un balanç de 8-5 i en el qual destaquen tres derrotes consecutives per acabar el curs, tot i que es va aconseguir tallar la ratxa guanyant l'últim partit com a locals.