Els alumnes ho saben: si sonen les sirenes s'han de tancar a l'aula

Algunes sirenes, com la que s'ha instal·lat a tocar de l'Escola Vora Mar de Salou, han sonat per primera vegada durant la prova d'aquest dimecres. El so s'ha començat a estendre ràpidament per les proximitats del centre, i també per la resta d'equipaments educatius de la zona, quan passaven escassos minuts de les onze del matí. Les alarmes telefòniques, en canvi, s'han activat a toc de campana, quan tot just el rellotge marcava l'hora en punt.

Alumnes i mestres han posat en marxa el protocol de confinament. Fila recta i, ràpidament, tothom resguardat a la seva aula. Ja a dins de les instal·lacions, portes i finestres tancades mentre, a fora, les sirenes continuaven ressonant amb força. Un exercici que no ha agafat per sorpresa a ningú, i del qual, qui més qui menys, en coneixia els objectius.

QUE HO EXPLIQUIN

Protecció Civil ha valorat positivament aquest simulacre escolar, on el protocol de la Generalitat ha complementat els interns que té cada centre. A l'Escola Vora Mar, per exemple, a través del servei intern de megafonia ha sonat una segona alarma i el mateix sistema ha servit per anunciar la fi del confinament. Tota una experiència per als més joves que podria servir, alhora, perquè la importància d'aquesta mena d'exercici col·lectiu entri a les cases dels infants a través del seu propi relat.

D'aquesta manera, gairebé tot el terme municipal de Salou amb residents està cobert per les sirenes d'avís de Protecció Civil. Uns avisos que des del consistori s'han assegurat que arribin també als visitants. Ho han fet amb la col·laboració del Patronat de Turisme i altres agents del sector.

Minuts després de la prova, la tranquil·litat ha tornat a regnar en aquesta escola salouenca. I, sense més ensurts, el seu alumnat ha pogut gaudir de l'hora d'esbarjo amb plena normalitat i lluny de qualsevol perill.