El Rei Jaume I estrenarà dissabte la seva nova vestimenta

La imatge del Rei Jaume I que es divulgarà a les festes que fa Salou en honor a la sortida del Conqueridor en direcció a la Mallorca musulmana el 1229 serà més fidegina.

D'aquesta manera, la celebració fa un salt qualitatiu basat en el rigor històric gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament, el Grup de Dones i l'Institut Jaume I.

L'alumnat de primer de batxillerat del centre s'ha encarregat de la recerca a partir de fonts documentals i artístiques per conèixer en profunditat la conquesta de Mallorca i totes les personalitats involucrades.

I és que la nova vestimenta del Rei Jaume I va acompanyada de la incorporació de figures com la de Guillem de Moncada o Pere Martell, que també comptaran amb indumentària fidedigna.

En total, una trentena de noves vestimentes que es poden veure de prop a l'exposició 'Salou 1229', oberta fins a l'octubre a la Torre Vella.

Expo salou Jaume I

El Grup de Dones ha estat l'encarregat de confeccionar a mà els nous vestits amb l'assessorament de la dissenyadora i patronista Olivia Garzón. Tot plegat, perquè salouencs i visitants facin un viatge en el temps fins al segle XIII.

El moment més esperat per a tots els implicats en aquest projecte per potenciar el rigor històric serà aquest dissabte a la tarda, quan el seguici sortirà en processó per lluir les noves vestimentes.

El recorregut arrencarà del Teatre Auditori i acabarà a la Torre Vella. Des d'aquest punt, el Rei Jaume I i la seva cort realitzaran una passejada dalt del cavall fins a arribar a l’espigó del moll.

Finalment, els grups d'animació faran la seva actuació i es podrà veure un gran espectacle final de dansa i foc a la platja de Llevant.