Salou preveu reobrir l'estadi a la tardor

Mentre mirem de reüll com avança la canalització del barranc de Barenys, la causa principal del projecte veí pocs metres enrere, l'estadi municipal de Salou canviarà també de cara amb l'arrencada d'unes obres previstes a finals de la primavera.

L'Ajuntament ha obert el període de licitació per adaptar l'equipament esportiu, obstacle per al mateix barranc i que, literalment, es mourà per facilitar un pas net per al curs de l'aigua canalitzada. Així, el camp de futbol 7 es transformarà en el de futbol 11 i comptarà amb gespa nova que també s'ha de contractar. La zona del terreny de joc de majors dimensions passarà a ser per a ús de les escoles formatives i l'accés al recinte passarà del carrer Barenys a la zona del bar.

També s'instal·laran magatzems amb mòduls per al consistori i les entitats, pràctics a l'hora d'accedir-hi sense necessitat d'un conserge present. Això incrementarà el grau de mobilitat i independència dels clubs. Pendents de Barenys i dels terminis d'execució dels dos projectes en paral·lel, els conjunts de rugbi i futbol tornaran aquí durant l'últim trimestre del 2023. 

Més d'una trentena d'equips de futbol i la seixantena de persones que mou el rugbi s'exerciten provisionalment al Complex Esportiu, al Vial de Cavet, de titularitat privada. Tot apunta que el curs vinent arrencarà també fora dels equipaments públics.

La despesa per l'adequació de l'estadi s'acosta als 1,4 milions d'euros i es divideix en cinc actuacions que s'executaran a la vegada. L'Ajuntament va signar un acord d'ús dels camps privats que s'allarga fins al març del 2024, tot i que preveu reduir-lo i completar el trasllat uns quatre o cinc mesos abans.