Salou vol ser turística tot l'any

Les destinacions de sol i platja es reivindiquen més enllà de la denominació que històricament els ha acompanyat. Ho fan aquest dilluns i dimarts a Salou amb ponències i taules rodones amb experts i reunint sector públic i privat en el primer congrés que organitza l'Ajuntament.

Qui les ha obert ha estat el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, amb un missatge clar: el futur són els 365 dies de l'any i les ciutats, com Salou, ho tenen tot de cara.

RECLAMA EL COMPROMÍS DE LA GENERALITAT AMB HARD ROCK

Des del govern espanyol, també representat per la subdelegada a Catalunya, confien que els fons europeus Next Generation siguin un revulsiu per la transformació dels municipis turístics. De fet, les primeres ajudes ja han arribat, sense anar més lluny a Salou.

La capital de la Costa Daurada diposita esperances en la transformació iniciada cap a una ciutat més intel·ligent, però, novament, l'alcalde assegura que el projecte de Hard Rock és vital per desestacionalitzar l'activitat turística. 

L'apel·lació a la Generalitat no ha trobat receptor al Teatre Auditori. De fet, l'alcalde de Salou ja avançava la setmana passada el malestar per l'absència dels representants del Govern, en contrast a la bona sintonia que tenen amb els mandataris estatals.

Més enllà de repensar com ser més sostenibles i donar un millor servei als visitants, les destinacions també reclamen un major finançament per fer front a l'increment de població durant la temporada alta.