Salou rescindeix el contracte de la brossa

Salou ha dut a terme un pas clau per la transformació sostenible del municipi. El ple ha aprovat la resolució del contracte de la neteja i la recollida de la brossa amb les abstencions dels grups de l'oposició.

Es tracta d'una rescissió de mutu acord amb l'empresa adjudicatària després de valorar que introduir modificacions al contracte no hauria estat suficient per assolir l'objectiu del 50% de recollida selectiva que marca la Unió Europea per al 2030.

Des de part de l'oposició s'ha criticat el cost econòmic que suposarà per al consistori aquesta mesura. Però l'equip de govern ho justifica per la possibilitat de rebre sancions.

Els partits de l'oposició també denuncien que no se'ls ha tingut en compte durant la tramitació de l'expedient de resolució del contracte.

Ajuntament salpou agost 2022

La previsió de l'executiu municipal és engegar la licitació com més aviat millor, per adjudicar durant el 2023 el nou contracte, que comptaria amb un pressupost que rondaria els set milions d'euros.

Fins llavors el servei de neteja i recollida de brossa està assegurat per les clàusules de continuïtat obligatòria que preveia el contracte ja rescindit.

El ple també ha servit per aprovar una modificació de crèdit de dos milions d'euros provinents del romanent del CRT. Uns diners que serviran per, emprendre mesures socials i de millora de la via pública. Des de l'oposició s'ha titllat la mesura d'electoralista.