Salou disposarà d'una ordenança pròpia per regular els pisos turístics

L'Ajuntament de Salou preveu aprovar una ordenança específica per a l'activitat dels pisos turístics durant aquest any. El consistori considera que la normativa catalana té molts buits i es vol implementar aquesta regulació en la línia de les polítiques de turisme sostenible impulsades al municipi.

L'objectiu és el d'aprofundir en la convivència entre residents i turistes fent partícips del procés de redacció a la ciutadania i als propietaris dels pisos. A Salou hi ha gairebé 6.500 pisos turístics, uns 800 més que abans de la pandèmia.

En aquest sentit, l'equip de govern té clar que es tractarà d'una ordenança reguladora i no prohibitiva, que eviti mesures com la zonificació. Sí que es contemplen aspectes com la limitació d'usuaris per pis o la implantació de protocols àgils per donar coneixement dels problemes susceptibles de ser sancionats.

Salou pisos maig 2022

Per tal de prendre el pols als veïns i propietaris dels pisos turístics s'ha signat a un conveni amb la càtedra d'Habitatge de la URV, que impulsarà una enquesta entre juny i juliol a través del web de participació ciutadana. Podran participar-hi totes les persones majors de 16 anys del municipi.

També es realitzaran dues jornades de debat participatiu al setembre. Tota aquesta informació servirà per redactar el text, que s'aprovaria al ple abans d'acabar l'any.