UPB Gandia - CB Salou (81-78)

Debut amb derrota del Club Bàsquet Salou en una fase d'ascens a LEB Plata. En directe a TAC12, la primera de les tres jornades l'ha creuat amb l'amfitrió. Els detalls han impedit el triomf en un duel obert fins al final. La principal i gairebé única diferència entre uns i altres ha sigut l'encert en el tir exterior: 9 de 23 per part local i 4 de 24 pel cantó visitant.

Malgrat això, els de Jesús Muñiz ha anat més estona per davant en el marcador que no pas per darrere, ara bé, amb avantatges mínims perquè el partit no s'ha trencat mai. Amb l'absència de Xavi Costa i Adrià Baiget, el CB Salou s'ha sentit còmode des de l'inici malgrat estrenar-se a la pista del seu rival, gran favorit. 

Després de situar-se set punts per sota a les acaballes, la defensa ha col·locat el CB Salou un altre cop amb possibilitats de triomf, però sense l'oportunitat d'enviar de pressa a la zona de tirs lliures un UPB Gandia que ha continuat fora de bonus fins als darrers segons. Malgrat tot, els de la capital de la Costa Daurada han disposat d'un darrer tir de tres ben tapat que ha impedit portar la jornada a la pròrroga.

Tot plegat ho hem narrat a la Televisió Pública del Camp de Tarragona amb Sergi Amat i els comentaris tècnics de Pep Garcia. La fase d'ascens de Gandia continuarà aquest divendres (17 hores) i en directe a TAC12 contra el Baskonia B, que s'ha imposat clarament a l'Uros de Rivas (76-50).

Veurem si Xavi Costa, que pateix molèsties musculars, pot reforçar la rotació de la plantilla de Jesús Muñiz perquè la via, com a mínim, cap a la repesca com a segon classificat de grup es manté intacta.

Parcials: 19-19, 13-15, 22-23, 17-11. 

Estadística del partit:

https://baloncestoenvivo.feb.es/partido/2268574