CB Salou: a pel favorit

Passi el que passi en el primer partit de la fase d'ascens a la LEB Plata, el CB Salou continuarà amb opcions de pujar o quedar-se a la Lliga EBA. Però guanyar el dia de l'estrena contra l'organitzador del torneig, l'Units pel Bàsquet, situaria l'equip en una posició privilegiada.

Parada inicial de les tres existents abans de saber si el CB Salou ascendeix, continua a l'EBA o afronta una repesca diumenge com a segon classificat del seu grup. És el torn de l'UPB Gandia, gran cadidat perquè juga a casa com a organitzador de dues de les quatre lliguetes per pujar.

Segon de subgrup durant la fase regular amb un balanç d'11-3, va acabar com a campió la posterior (12-2) i per davant de conjunts com l'UCAM Múrcia, el Paterna o el Jairis, antic participant LEB. Aquest dijous (19.30 hores), l'històric debut salouenc es produeix contra els locals i a TAC12.

Els de la capital de la Costa Daurada no saben què és disputar aquesta ronda final, però molts dels seus jugadors, sí. Al llarg del curs, ells mateixos han explicat que prefereixen competir a pavellons plens i malgrat que l'ambient sigui contrari als seus interessos. Per això, l'escalf de la grada podria acabar remant a favor d'un CB Salou contra un UPB Gandia, sobre paper, favorit per decret.

L'endemà i dissabte, contra Baskonia B i Uros de Rivas, també en directe a TAC12, amb narració 100% local i amb els comentaris tècnics de l'entrenador Pep Garcia. El campió de grup puja i el tercer i quart marxen cap a casa d'aquí a dos dies.