Les màquines ja treballen al Barranc de Barenys

Pocs minuts després de les 9 del matí, les màquines han començat a treballar al Barri de la Salut de Salou. Així s'han iniciat les obres de canalització del Barranc de Barenys que s'allargaran durant 18 mesos. Després d'anys de retard, ara sí, la solució a les greus inundacions comença a caminar.

L'alcalde de la ciutat, Pere Granados, ho ha batejat com "un dia històric". De fet, han passat 6 anys des de la primera data anunciada, ja que la infraestructura ha patit diverses traves. 

Un projecte llargament esperat i que suposarà una inversió global de 17 milions d'euros per part de l'ACA, una mica més de 9 milions corresponen estrictament a les obres i uns 5 milions a les expropiacions. En concret, s'han d'enderrocar 29 finques, la majoria habitatges, dels carrers Barenys, Sol, València i del passeig Miramar. 

Es quadruplicarà la capacitat de desguàs

barenys projecte

El que ha arrencat aquest dilluns és la primera de les dues fases del projecte. Comprèn el tram entre la via del tren i la platja que és on s'han d'instal·lar nous calaixos per la canalització. 

El canal soterrat del barranc de Barenys s'eixamplarà uns 25 metres per instal·lar 4 nous calaixons de formigó de 5 metres d'ample per 2 d'alt que incrementaran la capacitat de desguàs des del vial de Cavet fins a la desembocadura al mar i, per tant, evitar les recurrents inundacions.

La segona part del projecte també començarà enguany

La següent fase de les obres correspon al tram superior a les vies del tren, on ja s'estan executant les expropiacions. Els treballs en aquest punt podrien iniciar-se abans d'acabar l'any. Això, obligarà, entre d'altres a reubicar l'estadi municipal a la zona d'Emprius.

Si el calendari es compleix, la canalització del barranc de Barenys estarà finalitzada el 2023. A partir de llavors, l'Ajuntament preveu un projecte per urbanitzar la zona afectada, com també la resta del barri.