Les obres de Barenys començaran dilluns, sis anys després

Dilluns s'iniciaran les obres per canalitzar el barranc de Barenys a Salou per evitar les greus inundacions al Barri de la Salut que hi ha a la zona sempre que plou amb força. Ha estat una qüestió llargament reivindicada que ha deixat promeses i calendaris incomplets per diverses causes.

Els enderrocs afecten la zona que està entre el passeig Miramar i les vies del tren. En total, una trentena de finques, la majoria habitatges, però també aparcaments. Estan situats al carrer Sol, i al carrer València, al tram que toca al barranc de Barenys.

En concret, es tiraran a terra 21 habitatges, 4 aparcaments, 2 locals comercials i 2 petits solars.

PANTALLA BARENYS

Una sentència del TSJC va aturar el projecte

Les obres arribaran a Salou 6 anys després del previst perquè havien de començar el 2016. Això és el que es va anunciar un any abans quan la Generalitat i l'Ajuntament van aprovar el conveni. Tot i això, a finals del 2015 una sentència del Tribunal Superior de Justícia va paral·litzar el projecte.

El revés judicial obligava a tornar a començar de nou el camí. Això es va traduir el 2016 en un nou pla per la canalització, però no començaria a caminar en ferm fins 4 anys després.

La Generalitat inverteix 9,2 milions d'euros

Barenys

La cosa va de debò a partir del 2020. El mes de juliol d'aquell any l'Agència Catalana de l'Aigua aprova el pla de canalització i a partir del novembre comença el procés d'expropiacions.

Vam entrar al 2021 amb la mirada posada al setembre que és quan es preveia l'inici d'obres, però no va ser fins a l'octubre quan la Generalitat, a través d'Infraestructures, va adjudicar l'obra per 9,2 milions d'euros amb IVA.

El contracte es divideix en dues parts. La primera fase anirà a càrrec de l'empresa Lantania i els treballs s'allargaran durant un any i mig. Les actuacions se situaran per ara al tram més pròxim a la platja, entre els carrers Barenys, València i Sol, mentre que la segona fase de les obres serà a l'altra banda de les vies del tren. A partir de dilluns, tots aquests edificis, ara sí, passaran a la història.