Salou 2030

Salou camina més de pressa que les actuals directius urbanístiques perquè l'últim pla general data del 2003 quan moltes de les realitats i preocupacions d'ara no tenien cabuda.

L'aprovació d'un nou POUM és imprescindible perquè la capital de la Costa Daurada oficialitzi "què vol ser de gran" sense perdre el ritme econòmic, tecnològic, social i paisatgístic. És a dir que calen mecanismes que adaptin zones obsoletes, per exemple, com el Cap Salou, el Barri de la Salut i l'Eixample.

Pel que fa al parc immobiliari i hoteler, no es tracta de desfer allò que ja està fet, sinó de facilitar eines de transformació. La demanda turística és diferent de la de principis de segle i l'oferta ha d'actualitzar-se gràcies a mecanismes ara inexistents.

poum 25 novembre ok

El Pla d'Ordenació Urbanística requereix tres anys de tramitació. El 2022 s'elaborarà el document, el 2023 s'acceptarà i el 2024 es publicarà perquè entri en vigor. L'àmbit d'actuació es completarà el 2030. D'aquí a menys d'una dècada, es preveu que la població s'incrementi fins als 38.000 habitants, 9.000 més que ara, però sense necessitat d'activar noves àrees d'ampliació.

La mobilitat ha de ser sostenible i el medi ambient passa a la primera plana de prioritats. També l'accés a l'habitatge mitjançant un estudi profund dels criteris socials del futur POUM.

Afegeixen que cal un accés òptim als serveis a través de les noves tecnologies i que el POUM no és tasca política tan sols; per això s'obre un procés participatiu de ciutadania i entitats, des de dimarts vinent, en què es preveu una primera sessió informativa a l'Ajuntament.