La ciutat esportiva de Salou es construirà a Emprius

La casa salouenca del futbol, el softbol i el rugby es traslladarà prop de tres quilòmetres cap al nord-est, a tocar del camí d'Emprius i el passeig 30 d'Octubre, en uns terrenys pròxims a la via del tren. L'Ajuntament ha escollit el punt on es desenvoluparà el complex, que assumirà el relleu d'una instal·lació actual que desapareixerà per les obres de canalització del barranc de Barenys.

S'aixecarà per trams i el primer prioritza la creació de dos camps de futbol 11 (actualment un dels dos existents és de futbol 7) i un altre de softbol, amb vestidors, oficines i pàrquing.

Serà la llavor d'una ciutat esportiva en fase de disseny i que acollirà també els conjunts de rugby; prop de 10 hectàrees al voltant de la nova estació de ferrocarril i per definir una obra que es complementarà amb l'estació de busos i l'aparcament dissuasiu.

SALOU 10 NOVEMBRE 2

Així, aquest serà l'últim curs en què més de la trentena d'equips actius s'exercitaran a l'antiga instal·lació. L'Ajuntament estudia una ubicació provisional per a la temporada 2022-2023, quan els camps vells ja seran història i quan els futurs estaran en fase de construcció.

La tramitació urbanística s'allargarà tot el 2022, els moviments de terres arrencaran a principis del 2023 i els camps funcionaran a finals de l'estiu del 2023. Costa intuir ara, però serà un punt cèntric de la ciutat.

El cost de la fase inicial superarà els 2,5 milions d'euros als quals caldrà sumar les expropiacions dels terrenys, que podria elevar l'import als 3,5.