CB Salou - Sant Cugat (74-56)

Resposta de caràcter del CB Salou després de perdre la final de la Lliga Catalana, no tan sols per la victòria contundent a l'EBA, també per la imatge mostrada davant la seva afició, especialment en l'aspecte defensiu i malgrat un parell de baixes sensibles a la plantilla.

El Sant Cugat tan sols ha pogut sumar 56 punts, 8 en tot el primer quart, i així és ben difícil guanyar. La millora general dels de Jesús Muñiz ha estat significativa i ha fet possible el primer triomf del curs a l'EBA com a locals, després de la derrota inaugural contra El Olivar i de sumar a la pista del Barberà.

El partit, però, no s'ha trencat fins al tercer període i en què el CB Salou ha estabilitzat avantatges superiors als 10 punts. Malgrat la reacció tímida del Sant Cugat a les acaballes, el marcador ja ha facilitat un ampli marge de maniobra sense córrer riscos. Així, l'equip se situa a la taula amb un balanç de 2-1.

Gonzalo Baltà ha estat el màxim anotador amb 15 punts, seguit pels 14 de CJ Barksdale i d'Òscar Ngomo, aquest últim acompanyant-los de 12 rebots. I és que els salouencs s'han fet amos i senyors de les captures, tant defensives com ofensives. Encara hi ha marge per al creixement, per exemple, en el tir exterior: 4 de 30.

Els locals han afrontat la jornada amb les absències de Gerard Santiago, per incompatibilitats laborals, i de Xavi Costa, per problemes als isquiotibials. El següent compromís no es disputarà pas a casa sinó a Castelledefels contra un rival que ha descansat aquesta jornada; serà diumenge a les 18.15 hores.

Parcials: 19-8, 14-18, 20-12 i 21-18.