Salou vol ser el bressol d'empreses turístiques digitals

L'Ajuntament de Salou impulsarà un projecte de suport al talent emprenedor i aquest dimecres ha presentat una de les potes de la iniciativa. Es tracta del "Salou Digital Hub" amb el qual pretén que noves activitats que es desenvolupin en línia, per internet, treballin des de la capital de la Costa Daurada.  

Salvant les distàncies, Salou aspira a ser la Silicon Valley del turisme. Aprofitant la marca de la destinació i el teixit existent, vol retenir i atreure el talent per afavorir la creació de noves activitats econòmiques vinculades al que és el pal de paller de l'economia local.

L'Ajuntament prepara un seguit d'accions per dotar el municipi dels espais físics i els serveis necessaris, com poden ser oficines de coworking o un viver d'empreses. Però, d'entrada, s'apostarà per l'entorn virtual. Es destinaran uns 17.000 euros a la iniciativa "Salou Digital Hub" amb dos objectius:  Aconseguir que persones que treballen a distància, a través d'internet, situïn el seu despatx al municipi. I, el segon, generar un punt de trobada d'empreses i emprenedors. 

Es preveu que a finals de novembre s'organitzi la primera trobada a Salou per reunir equips i idees de negoci. A partir d'aquí, es podrien generar entre 1 i 3 projectes als quals se'ls donaria una empenta per incentivar el naixement de noves empreses.