Salou tanca les celebracions de la 26a edició de la Festa del Rei Jaume I

Una setmana amb extensa programació d'activitats per donar a conèixer a tota la població la figura del rei i com Salou va acollir la seva presència tot just abans de marxar cap a Mallorca, l'any 1229. Unes festes amb actes de petit format presencials i virtuals.

La Torre Vella de Salou va acollir divendres la conferència 'Viatges i viatgers a l'edat mitjana. Un món de moviment' a càrrec de Rosa María Guijarro Asensio, catedràtica jubilada de l'Institut Jaume I, on va explicar la vida dels mercaders de l'època.

D'altra banda, es va inaugurar l'exposició '1229: Objectiu Mayürqa.Imatges, colors i memòria del passat medieval'. Una mostra dels alumnes del batxillerat artístic de l'Institut Jaume I que conviden a fer un viatge pel segle XIII i a reflexionar sobre l'època medieval: un passat acolorit, culte i amb un potent i emocionant univers visual.

expo

Les festes s'han adaptat a la situació actual i no han pogut comptar amb actes tradicionals com la representació de la sortida del rei Jaume I i el seu seguici o el mercat medieval.