CB Salou - CB Valls (60-63)

Emocionant inici de la temporada basquetbolística al territori amb triomf del CB Valls contra el CB Salou i en la primera jornada de la Lliga Catalana EBA, un mes abans de l'arrencada de la fase regular de la Lliga EBA. Oriol Besora ha desfet des de la zona de triples el 60-60 dels darrers instants per fer possible el triomf a domicili dels de l'Alt Camp.

Un diumenge útil per a tots dos equips independentment del resultat, que situa la plantilla d'Oriol Pozo al capdavant d'un grup en què també hi ha el CBT i on tan sols el millor de les tres jornades previstes, dues per equip, accedirà a la següent fase.

derbi 2 5 setembre

Oriol Besora, amb 14 punts, i Adrià Baiget, amb 13, han estat els noms més destacats de visitants i locals, respectivament. Tot i que Besora obre així una nova etapa a l'entitat, són dos vells coneguts de les plantilles del Camp de Tarragona que experimenten, mentrestant, canvis amb l'arribada d'altres cares noves que avui ha han tingut l'oportunitat d'acumular minuts de qualitat.  

Els salouencs han dominat els tres quarts inicials, però el conjunt vallenc s'ha situat al capdavant a començaments de l'últim, ja de manera insalvable, fins al final. Els del Tarragonès han disposat de la totalitat del vestidor mentre que el CB Valls ha comptat amb la baixa per molèsties d'Adrià Trouvé. Tampoc ha pogut jugar Guillem Fàbregas durant la segona meitat per culpa d'una topada fortuïta. 

La Lliga Catalana EBA continuarà dissabte vinent, 11 de setembre (19 hores), amb el derbi entre el CBT i el mateix Club Bàsquet Salou al Serrallo. Un triomf blau deixaria sense opcions d'accedir a la ronda vinent els de Jesús Muñiz i ho deixaria tot per decidir fins al tercer i últim partit, que creuarà CB Valls i CBT al Joana Ballart, el 18 de setembre. 

Parcials: 22-10, 15-18, 12-20 i 11-15.