Salou lidera les protestes del comerç de costa

Davant la impotència que genera el PROCICAT als comerços de municipis de costa, que no poden obrir de les 22 a les 24 hores, les associacions de comerciants de Salou, PIMEC i l’Ajuntament s’han unit per iniciar una sèrie d’accions per denunciar la situació i reclamar a la Generalitat que modifiqui la norma.

A partir d’ara els comerciants obriran de manera simbòlica a partir de les 22 hores, això sí, posaran unes cintes a la porta per evitar que els clients entrin i informaran a tothom que han de tancar contra la seva voluntat. El sector denuncia que aquestes dues hores de tancament el fa perdre el 40% de la caixa diària.

Salou lidera aquesta demanda que s’estendrà per altres municipis del litoral català. Des de PIMEC esperen que la protesta serveixi per canviar les coses, tal com va passar a la primavera quan el comerç no podia obrir els caps de setmana.

comerçsalouaccions

LA PROTESTA TÉ EL SUPORT DE L'AJUNTAMENT

Unes accions que compten amb el suport de l’Ajuntament de Salou que s’ha reunit i ha requerit diverses vegades aquest canvi en les mesures. Davant la negativa constant, el consistori il·luminarà la seva façana amb els colors de la bandera municipal amb senyal de protesta.

Segons PIMEC un 42% dels comerços de Catalunya s’estan replantejant el seu futur a causa de la pandèmia, una xifra que consideren catastròfica.