Salou denuncia que el sistema d'avaluació del risc de contagi el perjudica

L’alcalde de Salou acusa la Generalitat de perjudicar el teixit comercial i la imatge del municipi presentant-lo com una localitat de risc partint d’un criteri d’anàlisis de les dades de contagi erroni. Granados adverteix que l’avaluació del risc es fa prenent com a referència el padró i no té en compte el creixement demogràfic del municipi per les segones residències i el turisme, fet que multiplica el risc a Salou.

En aquest sentit el ple salouenc ha aprovat una moció per demanar a la Generalitat que canviï el sistema. Ho ha fet amb els vots favorables de tots els grups excepte Esquerra, que no creu que ara s’hagi de dubtar del Procicat.

En la mateixa moció s’ha aprofitat també per reclamar una modificació de la normativa del Procicat que regula l’horari comercial. Es demana poder allargar el tancament, ara fixat a les 10 del vespre, fins a la mitjanit en municipis turístics com Salou. De fet, aquesta és una demanda que encara abans de l’aprovació d’aquesta moció, el mateix alcalde ja havia fet arribar a la Generalitat.

S’argumenta que és necessari canviar la mesura el més aviat possible per no perjudicar el teixit comercial en el seu moment de major activitat durant la temporada d’estiu.