Salou rebrà un reforç de Mossos aquest estiu

Els esforços per fer complir el toc de queda, evitar grans trobades socials i els botellots han centrat bona part de la junta de seguretat local de Salou. Davant la complexitat d'aquest estiu, amb més activitat i amb les restriccions vigents, Salou demana un major suport per part dels Mossos. El govern local considera que amb els seus propis recursos no pot arribar a tot arreu i, per això, es necessita un cop de mà de la Generalitat. 

Els principals esforços se centren en les mesures Covid

DDR Peça seguretat Salou

Des del Govern, la delegada a Tarragona, Teresa Pallarès, ha agafat el guant de l'alcalde salouenc i ha destacat que ja hi ha un reforç policial aquest estiu. Consisteix en la incorporació de 18 agents a Salou i la disponibilitat de 3.000 hores extres fins a finals d'agost. A l'àrea de Tarragona es compta la incorporació en total de 25 professionals. Això se suma a l'increment de la plantilla de la Policia Local amb 14 nous efectius a la Comissaria de Platja.

Actualment, preocupa el grau de compliment de les noves mesures sanitàries, sobretot durant els primers dies de retorn del toc de queda. La regidoria de Seguretat Ciutadana admet que va costar durant el primer cap de setmana pel desconeixement dels visitants. Es van aixecar 140 actes per incompliments. 

El balanç delictiu es redueix prop d'un 27%

El que sí que ha propiciat la pandèmia és una reducció de les infraccions. Durant el 2020 es van reduir gairebé un 27% i les detencions van baixar un 18%. Majoritàriament els delictes van ser contra el patrimoni, encara que en tots els casos es van reduir, com per exemple els robatoris amb força (-44%). En el que portem d'any, la Policia Local ha comptabilitzat més de 3.000 infraccions de les normatives per la Covid-19, sobretot pel que fa a les restriccions de mobilitat i per l'ús de la mascareta.