Salou impulsarà la creació d'un APEU al centre del municipi

Salou està impulsant la creació de la seva primera Àrea de Promoció Econòmica i Urbana a la zona del centre del municipi. Els denominats APEU plantegen un model de gestió publicoprivada dels espais per dinamitzar l'activitat social i econòmica. De moment, s'ha creat una taula de treball i aquest estiu s'iniciarà una prova pilot.

La futura entitat independent aplegarà el sector públic i privat amb un pla d'acció conjunt. De moment, el que ja s'ha fet és constituir la taula de treball entre l'administració i els comerciants per desenvolupar el projecte de l'APEU i aquest estiu es posaran a prova les primeres experiències. Aviat s'engegaran les primeres campanyes amb els establiments locals, sobretot per donar a conèixer la iniciativa i estudiar-ne la viabilitat.

A Catalunya, les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana estan regulades des del desembre passat. Salou s'hi vol sumar, ja d'entrada, per llençar campanyes de promoció, consensuar iniciatives de senyalització i d'adequació de l'entorn urbà o bé d'ambientació comercial.