Menjar sense veure

El sorteig diari d'aquest dijous de l'ONCE retrà homenatge als bars i restaurants, que comencen a sortir de l'època més fosca dels últims anys. La presentació d'aquest cupó s'ha dut a terme al Càmping Sangulí de Salou i també ha servit perquè els assistents empatitzessin amb les dificultats que troben les persones invidents a l'hora de menjar.

Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona o l'alcalde de Salou, Pere Granados, han posat a prova les seves habilitats a l'hora d'untar una torrada o de tallar un croissant amb els ulls embenats.

once 15 juny

Des del sector turístic fa temps que es fa un esforç perquè les destinacions de la Costa Daurada siguin més accessibles. Tot i això, falta molt camí per fer, ja que sovint només es tenen en compte les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda i les de les que tenen discapacitat visual no tant.

Una de les mesures que pot contribuir a una millora de l'accessibilitat visual passa per la formació del personal, que moltes vegades no sap com facilitar l'experiència de les persones invidents. Això demostra que l'accessibilitat no només s'aconsegueix eliminant barreres físiques, sinó també mentals i que tots podem ajudar interioritzant-la.