Salou comptarà amb un dron de rescat aquàtic a Cala Crancs

Aquest estiu els socorristes de les platges de Salou tindran un aparell per garantir tant la seva seguretat com la de les persones que es puguin trobar a l’aigua amb dificultats de tornar a la platja. Es tracta d’un dron aquàtic.

Funciona com un sistema teledirigit en què el socorrista el dirigeix fins a la víctima i si aquesta és conscient només cal que l’agafi per sortir de l’aigua. Si la víctima és passiva el mateix socorrista pot agafar el dron i desplaçar-se fins a la persona afectada.

El vehicle de rescat no tripulat té una velocitat de 4 metres per segon, és a dir, més del doble del que fa una persona normal nedant. Per tant, minimitza el temps de resposta d’una emergència.

L’aparell pot portar dues persones, uns 120 quilos, i la distància màxima en què pot arribar per radiocontrol és de 500 metres.

foto dron

A partir de l'1 de juliol i durant la temporada d'estiu, s’ubicarà a Cala Crancs per donar suport al socorrista. Ara es troba a la platja de Llevant. 

A més, a l’aparell si pot col·locar una càmera per visualitzar a la víctima i un walkie-talkie per poder comunicar-se amb la persona. Segons l’empresa Servitur que s’encarrega del salvament aquàtic, Salou és el primer municipi de tota la península que utilitzarà aquest sistema aquàtic a les seves platges.