Salou aprovarà dilluns el seu creixement cap a la zona d'Emprius

Es tracta del nou eix de desenvolupament futur del municipi. L'espai situat a Emprius ocuparà 44 hectàrees i contempla la creació de nous equipaments turístics, a més d'una ciutat esportiva. L'objectiu és arrencar les obres abans de l'acabament de l'actual mandat.

Des del Passeig 30 d'octubre, que connecta amb l'autovia de Reus a Salou i fins arribar a l'altura del Vial de Cavet, aquesta serà la zona d'expansió demogràfica, turística i esportiva de Salou.

El pla parcial contempla una zona hotelera amb 2.000 habitacions repartides entre 4 ressorts de gamma alta. Paral·lelament, es projecten més de 8 hectàrees per a la construcció d'una ciutat esportiva municipal. Es destinaran 17.000 metres per sostre comercial i 6.000 més per un parc d'oficines. Un sector on es preveu, d'altra banda, la creació de 145 habitatges. El ple de dilluns aprovarà inicialment aquest pla parcial d'Emprius i la meta és que les obres comencin durant aquest mandat que es tancarà a meitats del 2019.

Consideren també que la urbanització del nou sector millorarà la xarxa viària de Salou i crearà 800 llocs de treball directes.

Des de fa gairebé 2 anys el sector 04 és l'alternativa del govern local davant la paralització del projecte previst al sector 03, a la zona de Barenys i aturat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A l'espera del govern que sorgeixi de les eleccions del 21-D, Granados es mostra optimista i creu que serà possible executar aviat la canalització del mateix Barranc. Afegeix que el complex d'oci de Hard Rock segueix per bon camí i que la incertesa electoral catalana no l'afectarà negativament.