El RACC confirma la tornada mundialista de Salou

Ho vam dir fa quatre mesos però encara faltava la confirmació oficial de l'organització, el Reial Automòbil Club de Catalunya. I l'anunci definitiu ha arribat avui mateix: L'edició número 56 del Rally Catalunya-Costa Daurada es durà a terme del 14 al 17 d'octubre. Serà la setzena vegada que el territori acull el certamen, que genera un impacte de 50 milions d'euros, aplega 200.000 aficionats d'arreu del món i atreu 100 milions de telespectadors.

Gairebé tot serà com sempre, com el 2019, l'últim cop que el Mundial va passar per casa nostra. L'any anterior, la Federació Internacional d'Automobilisme va aplicar un sistema de rotacions per permetre l'entrada d'altres territoris i Salou va ser una de les primeres afectades.

La pandèmia, posteriorment, va ajornar molts dels esdeveniments, fet que va provocar un dubte, si les rotacions es repetirien enguany o si Salou recuperaria el seu tron tal com estava previst abans de la crisi sanitària. I així ha estat, ara bé, amb importants modificacions.

shackedown

El nou reglament internacional prohibeix combinar trams d'asfalt i terra, així que serà impossible repetir l'actual 'shakedown' de la jornada inicial a Emprius i que arrenca sobre terra per acabar en asfalt. Fins ara Salou ha estat l'única prova mixta del Mundial de Rallys. El RACC treballa ja en l'itinerari de la penúltima parada del calendari del 2021 i que constarà d'un total de 12 campionats amb final al Japó.