La nova biblioteca, motiu de discrepàncies al Ple dels pressupostos de Salou

El ple de l'ajuntament de Salou ha aprovat el Pressupost pel 2018 amb els vots favorables de l'equip de govern. Ciutadans i Guanyem s'han abstingut i el PP i ERC hi han votat en contra

El ple de Salou ha donat llum verd als pressupostos de l'any 2018, que arriben als 43 milions d'euros i que es caracteritzen per un important augment de més d'un 30 per cent en les inversions, amb la millora de la via pública i projectes com el de la Biblioteca com a principals referents.

Els comptes han estat aprovats només amb el vot favorable de l'equip de govern. El principal grup de l'oposició, Ciutadans, s'ha abstingut en l'aprovació dels comptes, ja es mostren disconformes amb la prioritat de les inversions, entre elles la de la nova Biblioteca Municipal, que creuen que la seva dimensió no s'ajusta a les necessitats actuals del municipi.

Una posició al voltant de la inversió en la nova biblioteca que han compartit la resta de grups. Des de l'equip de govern s'ha obert la porta a buscar el màxim consens amb l'oposició respecte a aquest projecte i a adequar-lo a les necessitats reals de l'equipament.

També s'ha abstingut en l'aprovació del comptes el grup de Guanyem, mentre que Esquerra i el Partit Popular i han votat en contra. Els dos grups també han posat l'accent en el capítol d'inversions, que han qualificat de poc realista, ja que han denunciat que del pressupostat aquest 2017 en aquesta matèria no s'ha executat més d'un 20 per cent.

Un plenari en que també ha tornat a sorgir l'estat del projecte de Hard Rock als terrenys del centre recreatiu i Turístic. En aquest sentit, i tot i els dubtes expressats en un principi, l'alcalde Pere Granados s'ha mostrat convençut que la manca de govern a la Generalitat no afectarà al projecte.

El ple també ha rebutjat una moció en suport als consellers de la Generalitat i els presidents de l'ANC i Òmnium empresonats amb el vot en contra de PSC, Ciutadans i Partit Popular