El 80% dels interns de la residència de Salou, contagiats

El brot encara actiu deixa sis víctimes mortals i afecta també bona part dels treballadors del recinte gestionat pel grup STS I que funciona com a residència i sociosanitari.

107 dels 134 avis i àvies de la residència STS Salou han donat positiu de la COVID-19. Són xifres actualitzades a dissabte i ja hi ha constància de nous positius que van detectar-se ahir mateix però que encara no es reflecteixen en el còmput global. Això suposa que, com a mínim, el 80% dels residents s'ha contagiat de coronavirus durant aquesta tercera onada. El departament de Salut va informar de l'existència d'un brot al centre durant la penúltima setmana del mes de desembre i que a l'inici va afectar 19 residents i sis treballadors.

Ara ja són 35 els professionals del recinte contagiats, just la meitat del total de 70 que desenvolupen les seves tasques a un espai que també funciona com a sociosanitari. 6 residents han mort arran del virus, dos d'ells al mateix equipament i quatre a l'hospital. 16 dels malalts reben atenció hospitalària mentre que la resta continua a la residència, molts d'ells sense simptomatologia. 

Des de Salut s'informa les famílies dels pacients dels casos positius i es fa una crida a la calma, ja que el mateix CAR de Salou controla els casos més greus a fi de gestionar i derivar l'atenció més adequada possible dels pacients. Una residència de Salou que ja ha rebut reforç de personal sanitari per compensar l'allau de baixes provocada pel brot encara actiu.

Canvia't al 39 a la TDT