Salou es transformarà tecnològicament per ser més sostenible

Salou farà en els pròxims anys un salt qualitatiu un l’àmbit tecnològic i sostenible vinculat al turisme. La capital de la Costa Daurada juntament amb l’empresa pública estatal Red.es desenvoluparà el projecte ‘Salou Smart Turístic’. S’executaran quatre eixos destinats a la digitalització de serveis municipals, implementació de noves tecnologies, recull de dades dels visitants i millora de la sostenibilitat.

Tot plegat té un pressupost de més de 2,5 milions d’euros. El 30% està finançat pel municipi i la resta per l’Estat i Fons Europeu. Aquest programa asseguren que representarà situar Salou com un destí turístic de més qualitat i d’última generació i també representarà una millora de la qualitat de vida dels seus residents.

Entre les actuacions destaca el canvi d’enllumenat de tot el passeig Jaume I, el canvi de sistema de rec del municipi per estalviar aigua. S’instal·laran més de 20 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. També s’instal·laran lectors de matrícules a les entrades del municipi per conèixer els visitants i oferir-los una experiència més personalitzada. A més es vol donar un impuls a les rutes culturals i històriques de Salou a través de la digitalització i la realitat virtual.

Tot plegat es farà en dos anys i les actuacions s’iniciaran al mes d’abril, ara s’ha de licitar el projecte. Només 25 municipis d’Espanya han optat en aquesta subvenció i dos a Catalunya, Lloret de Mar i Salou.