El TSJC tomba la modificació del POUM de Salou per legalitzar el tancament de terrasses

Un altre revés judicial per a un POUM del territori. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la la proposta que l’Ajuntament de Salou va fer per regularitzar la situació de centenars de terrasses, galeries i balcons d’edificis que es van tancar.

El TSJC considera que legalitzar aquests tancaments suposaria un increment del sostre edificable de tot el municipi i d’aquesta manera no es compliria amb el reglament de sostre admissible de cada solar i això afectaria la coherència i cohesió territorial. La sentència no és ferma i l’Ajuntament ja ha decidit que presentarà un recurs de cassació.

La sentència permetrà que l’Ajuntament pugui continuar sancionant els propietaris que siguin denunciats per tercers i manté oberta una problemàtica al municipi que s’arrossega des de fa anys. Una de les solucions que veu el consistori és fer una revisió de tot el POUM, una tasca que s’iniciarà a finals d’any.

Recordem que aquesta modificació puntual que ara anul·la el TSJC es va fer a través d’una moció que va ser recolzada amb la gran majoria de grups municipals que hi havia en aquell moment al saló de plens salouenc, hi va votar a favor CiU, Ciutadans, el PSC, Esquerra i Guanyem Salou. El PP s’hi va abstenir.