'No hauríem de jugar'

La Segona Divisió B del futbol sala hauria d'endarrerir-se per vetllar per la salut de tots els seus jugadors i tècnics. Ho diu el màxim responsable esportiu d'un dels veterans de la categoria, el Salou FS; i ho diu ben clar quan queden pocs dies per al debut a casa de diumenge davant el Natació Sabadell. El benestar d'ells passa per sobre de la competició sense proves test pautades per la Federació ni un pla d'actuació conjunt per evitar brots.

La Federació Espanyola de Futbol va plantejar l'opció de desenvolupar una estratègia de recerca de casos prèvia als partits i mitjançant tests com en tantes altres disciplines no professionals. Ara bé, no va definir-se qui pagaria la despesa afegida, inassumible per a molts clubs. Mal compartit amb més esports, per exemple al bàsquet, on el màxim ens estatal només assumirà la despesa de tres setmanes de proves serològiques a la Lliga EBA.

salou fs

Ruben, que té per deu dies arran d'un esquinç lleu, és l'única baixa per lesió del Salou FS, que s'estrenarà a casa contra el Natació Sabadell, rival amb major rodatge perquè ha pogut celebrar més amistosos que el conjunt local. El partit es jugarà dissabte a les 18 hores, a porta tancada i es podrà seguir mitjançant el canal 'online' de la Federació Espanyola. 18 jornades, deu participants i els quatre darrers cauran a la lligueta per la permanència.