Salou obrirà sis passos més mentre no es desmantelli la via del tren

Ja fa nou mesos que aquestes vies de tren de Salou van quedar en desús. ADIF, el passat gener, va treure a licitació el projecte per desmantellar-les, però encara no hi ha sobre la taula un calendari concret. Tot i això la capital de la Costa Daurada haurà d’esperar més perquè els treballs s’iniciaran per l’Hospitalet de l’Infant i Salou serà l’últim municipi on trauran les vies.

SENSE TRENS PERÒ SÍ BARRERA ARQUITECTÒNICA

Per aquest motiu l’Ajuntament ha presentat un projecte a ADIF per obrir sis nous passos per a vehicles i persones. El principal objectiu és millorar la mobilitat entre les dues parts del municipi que encara es troben separades per aquesta barrera arquitectònica.

ViesSalou

Quan els nous passos siguin una realitat, el consistori farà una aposta ferma per peatonalitzar el carrer Barcelona. Després de la prova d’aquest estiu, s’ha comprovat que amb les vies del tren allí, és difícil fer el carrer només pels vianants perquè el trànsit rodat es queda amb poques opcions per travessar el municipi.

UN GRAN EIX CÍVIC

Paral·lelament el consistori ha tret a licitació la redacció de la modificació puntual del POUM per dissenyar i planificar l’espai que quedarà quan les vies siguin fora. Aquest projecte permetrà alliberar el trànsit del Passeig Miramar i d’aquesta manera tenir un gran tram peatonal que anirà des d’aquest punt fins al carrer Carles Buïgas que a la zona del Club Nàutic estarà unit pel carrer Barcelona.