Ocupació de rècord a la Costa Daurada

Rècord històric d'ocupació turística a la Costa Daurada que tancarà l'any turístic amb xifres superiors a l'any 2006, l'últim rècord d'abans de la crisi. Són xifres que no s’aconseguien des de fa deu anys. Hem de recular fins l’any 2006 per trobar una xifra de pernoctacions similar (19,7 milions durant tot aquell any). Els atemptats islamistes de l’estiu no van alterar la dinàmica a l’alça del sector turístic en un any en què la destinació de la Costa Daurada s’ha beneficiat de la davallada d’altres emplaçaments turístics situats a zones conflictives políticament. Una dada amb sensacions contraposades, tenint en compte l’agitació política que viu Catalunya en l’actualitat.

Des del sector turístic es segueix amb relativa preocupació l’impacte que pot tenir l’evolució del conflicte català en les pernoctacions. El mercat estatal representa gairebé el 50% de les pernoctacions de l’últim any (9,7 milions), i una davallada d’aquest –ja ha existit durant el mes d’octubre, amb una caiguda del 6 i mig per cent- incidiria negativament en el balanç turístic. Tot i això, des de la Federació d’Empresaris d’Hosteleria i Turisme s’avalen les estratègies promocionals i també el model de turisme que s’ha potenciat els últims anys, de caràcter familiar i també vinculat a esdeveniments esportius.

Salou, Cambrils, Vila-seca i la Pineda han concentrat més de la meitat del volum de pernoctacions turístiques a la Costa Daurada. En total, 11,9 milions de pernoctacions en els primers deu mesos d’aquest any 2017.