Salou s'autodefineix com a destinació segura tot i la COVID

El Patronat de Turisme afirma que les xifres d'afectació pel coronavirus se situen molt per sota dels elevats graus de mobilitat del principal pol d'atracció estival del territori.

El grau d'incidència del coronavirus a la capital de la Costa Daurada no va ser superior al d'altres municipis durant l'estiu tot i rebre fluxos de visitants provinents d'alguns dels territoris més afectats a Espanya. La temporada alta del 2020 serà sempre recordada per la pèrdua, especialment, del client estranger arran de les limitacions de mobilitat I els rebrots arreu d'Europa. La conseqüència, la meitat dels establiments hotelers ni tan sols van obrir portes. Ara bé, malgrat que per aquests carrers s'han creuat visitants de gairebé qualsevol racó estatal, Salou no ha patit rebrots de major nivell que altres localitats.

Des de Turisme consideren que el negoci és compatible amb la salut malgrat la inexistència de moltes de les mesures demanades a l'administració central com, per exemple, la creació de corredors sanitaris.

SALOU OK

Salou vol més suport per part del govern central a la recerca d'eines que permetin compatibilitzar el turisme enmig de la pandèmia. Una de les alternatives per desestacionalitzar, l'aposta pel turisme inclusiu.

El negoci hoteler ha estat ruïnós i l'horitzó podria obrir-se, si hi ha sort i vacuna, a partir de la Setmana Santa. En qualsevol cas, el consum del client local ha apaivagat tímidament el sotrac econòmic del sector serveis: no han marxat fora i han invertit a tocar de casa.

Canvia't al 39 a la TDT