El solar de l'antiga duana de Salou acollirà un bloc d'apartaments turístics

Punt final a un dels interrogants urbanístics més importants de la del municipi. Comptarà també amb locals comercials, recordarà l'antiga imatge del vell edifici i revitalitzarà econòmicament la zona.

El solar de l'antiga duana se situa a la cantonada entre els carrers Barcelona i Major, a tocar del passeig Jaume I i del nucli antic en un dels enclavaments més preuats de Salou. Aquí s'aixecaran 121 apartaments turístics amb zona de pàrquing i una superfície construïda de més de 13.500 m2 i un pressupost de gairebé 9 milions d'euros. També hi haurà una planta per a usos comercials i una piscina a la coberta.

S'acaba així amb un polèmic cas que sorgeix el 2003 quan Salou va requalificar els terrenys per usos turístics i la propietat va impugnar-ho perquè defensava la utilitat purament residencial. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar, l'any 2016, que l'Ajuntament indemnitzaria els propietaris amb 4 milions d'euros: no es canviaria l'ús definit del sòl però sí que s'abonaria aquesta quantitat més els interessos acumulats entre el 2003 i el 2010. El consistori creu que el futur projecte, sense data definida per a la construcció, ajudarà econòmicament el sector comercial de la zona.

duana ok

El disseny urbanístic no oblidarà pas el passat de Salou; així, l'obra inclourà una reproducció de la façana l'antiga duana i la font original de Ferran VII, inaugurada el 1828 i que forma part del Catàleg de Béns Protegits.

Mentrestant i ben a prop d'aquí, al passeig Jaume I, es treballa per aprovar a curt termini la modificació del projecte de Ca l'Enriqueta. També va ser el 2016 quan el TSJC va anul·lar la llicència per irregularitats arquitectòniques que ara es preveuen corregir.